aduofua

yesterdays view

Kategori: Lite av allt möjligt

Vi fick fint väder igår så vi for till pappas arbetskamrats stuga där de tog med oss upp på ett litet berg. Utsikten var fantastiskt. Tyvärr lever bilderna upp till verkligheten men jag visar några i alla fall.

bon nuit

Kategori: Lite av allt möjligt

Jag har inte skrivit på ett tag men det är bara för att jag inte har något att säga. Allt är som vanligt. Det regnar. Jag jobbar. Inget nytt under solen. Men resten av veckan är jag ledig. Jag skrev dock upp mig på lite extravakter så jag kanske blir uppringd någon gång men inte i morgon. Då ska det vara fint väder, fast det skulle det ju i och för sig vara idag också, och vi ska hitta på något kul! Kanske ta en tur till fjället.
Nu ska jag duscha och lägga mig. Go'natt!


justdet, jag fick värsta egoboosten idag på jobbet, en kille sa att jag var söt! Haha!

jordgubbsäppelpaj

Kategori: Lite av allt möjligt

Vi var tvugna att göra slut på den sista korgen jordgubbar idag och bestämde oss för att göra en paj. Men vi hade bara en stor plåt och då blev det för lite jordgubbar så vi hade i lite lite äppeltärningar också. Det blev jättegott!
excusa fore de bad qualita!
Jordgubbsäppelpaj
Botten:
3 dl vetemjöl
125g margarin (rumsvarm)
1 krm salt
1 msk vatten

Fyllning:
300g lätt cremé fraiche
3 ägg
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
3-4 dl jordgubbar
2 äpplen

Topping:
2 dl havregryn
1 dl mjöl
125 g margarin (rumsvarm)
1 msk socker
Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen tills det blir smuligt. Fyll plåten.  Blanda ihop toppingen på samma sätt som botten. Använd lite av toppingen för att göra en kant till pajen. Hacka jordgubbarna och äpplena i mindre bitar och lägg dem på botten. Rör ihop all fyllning till en smet och häll sedan över frukterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Servera med vaniljsås eller glass.

Good luck till er som vågar försöka! :)