aduofua

Frozen yogurt

Kategori: Mat

I veckan fick jag för mig att göra frozen yoghurt. Det var inte så svårt och resultatet blev ganska bra. Jag improviserade en del med metoder och smaker men det gick ändå. 
 
 
Jag köpte turkisk yoghurt (läste i efterhand att grekisk yoghurt är att föredra) som jag silade i en bomullshandduk för att pressa ut så mycket vätska som möjlig och få den tjock. Egentligen ska man låta yoghurten sila över natten för bästa resultat. Detta görs för att undvika de där frostbitarna man får när man t.ex fryser om glass som stått ett tag. 
 
 
Efter det delade jag upp yoghurten i tre delar då jag ville testa olika smaker, nämligen: mango + hallon, jordgubb + ingefära samt passionsfrukt. Jag mixade bären frysta, gröpte ur passionsfrukten, rev lite ingefära, blandade ingredienserna med yoghurten och smakade av med honung. 
 
 
 
 
Sedan fryste jag den i 2-3 timmar och sen var den färdig att ätas. 

 
Den ljusrosa med jordgubb och ingefära tyckte jag faktiskt blev godast, på andra plats kom passionsfrukten och sist hallon-mango. Tyckte att det blev för mycket hallon och för lite mango i den. Gott var det iaf och mätt blev jag! 
 

Konstskola

Kategori: Lite av allt möjligt

Jag har sökt in till två konstskolor nu. Till Mullsjö folkhögskola som ligger här i närheten och till Nyckelviksskolan i Stockholm. Natten till tisdagen satt jag uppe hela natten för att göra klart arbetsproverna som skulle ha anlänt med posten i torsdags. Jag hoppas att de kommer fram och att jag får tillbaka dem sen, jag skickade nästan bara original bilder och det känns lite tungt. 
Olivia har också sökt in och jag vill så gärna att vi ska komma in båda två. Vi får se hur det går. Här är i alla fall mina arbetsprover: 
 
 
 
 
 
Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna, jag skyller på dåligt ljus och trött fotograf.
 
Usch, jag känner mig lite illamående så här i efterhand. Jag ser mycket som jag kunde ha gjort bättre men ska försöka att inte tänka på det. Det är färdigt och skickat, det får gå som det går helt enkelt. 

One man's pain is another man's gain

Kategori:

 
Senaste målningen i akvarell på kornigt akvarellpapper.