aduofua

Mullsjö folkhögskola - Konst och formåret

Kategori: Konst och formåret 13/14, Lite av allt möjligt

Som jag kanske nämnt tidigare så går jag på Mullsjö folkhögskola nu, på konst- och formåret. Jag trivs verkligen jättebra och det är så roligt att det nästan känns kriminellt haha. Vi får testa på foto, keramik, bild och textil och utöver det har jag bl.a. kroki, sömnad och senare vill jag även välja till silversmide. Min grupp har börjat med foto och keramik som vi ska ha fram till höstlovet, det är två ämnen som är väldigt främmande för mig. Keramik har jag aldrig testat tidigare och fotat har jag inte gjort speciellt seriöst men nu har jag lärt mig väldigt mycket och kul är det. Speciellt keramiken, vi började dreja förra veckan så jag har inget färdigt att visa därifrån men här kommer lite annat jag hunnit göra. Allt förutom katten och ögonen i kraniet är brännt i raku. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köpenhamn Del II

Kategori: Resor

Här kommer fortsättningen:
 
Vi besökte fristaden Chistiania. En av våra lärarna bodde där för många år sedan så han var vår guide. Det lät som ett väldigt mysigt ställe och jag lekte lite med tanken på att testa bo där någon gång men sen kom vi till "green light district" och plötsligt var idéen inte lika lockande.. Det är alltså en gata där droger öppet säljs och används. Man fick inte fotografera där så jag har inga bilder att visa just därifrån. 
 
 
 
 
 
 
Mer konst. 
 
 
 
 
 
En del verk var minst sagt svåra att förstå sig på. Som till exempel en video på dessa två stackars kvinnor som sitter och river lök så att tårarna rinner..
 
 
 
Vi åkte till en Hjortpark lite utanför köpenhamn. 
 
 
 
Vi såg en massa bambisar!
 
 
 
Omgivningen var så vacker synd att det syns så dåligt på bild! Det kändes som något Jane Austen eller Charlotte Brontë skulle använt i sina böcker. 
 
 
 
Antikmarknad. 
 
 
 
Det var svårt att hitta god pizza därborta. Detta var det närmsta jag kom. Morötter och broccoli är kanske inte de vanligaste ingredienserna men det var förvånandsvärt mumsigt.
 
 
 
Innan vi skulle hem stannade vi på ett konstmuseéum som heter Arken. Där fanns verk av bland annat Damien Hirst och Frida Khalo. 
 
Det är lite svårt att se på den här bilden men detta verk av Damien Hirst föreställer två halva kossor i var sin tank fylld med formaldehyd. 
 
 
 
 
Mina personliga favoriter var dessa två: en video av en rumänsk konstnär vid namn Ciprian Muresan, verket heter "I'm protesting against myself" och den sista bilden föreställer Frida Kahlo.
 
 
 
Det var vad jag hade att visa från vår klassresa. Nu är det sent och jag är trött. Godnatt!