aduofua

Frozen yogurt

Kategori: Mat

I veckan fick jag för mig att göra frozen yoghurt. Det var inte så svårt och resultatet blev ganska bra. Jag improviserade en del med metoder och smaker men det gick ändå. 
 
 
Jag köpte turkisk yoghurt (läste i efterhand att grekisk yoghurt är att föredra) som jag silade i en bomullshandduk för att pressa ut så mycket vätska som möjlig och få den tjock. Egentligen ska man låta yoghurten sila över natten för bästa resultat. Detta görs för att undvika de där frostbitarna man får när man t.ex fryser om glass som stått ett tag. 
 
 
Efter det delade jag upp yoghurten i tre delar då jag ville testa olika smaker, nämligen: mango + hallon, jordgubb + ingefära samt passionsfrukt. Jag mixade bären frysta, gröpte ur passionsfrukten, rev lite ingefära, blandade ingredienserna med yoghurten och smakade av med honung. 
 
 
 
 
Sedan fryste jag den i 2-3 timmar och sen var den färdig att ätas. 

 
Den ljusrosa med jordgubb och ingefära tyckte jag faktiskt blev godast, på andra plats kom passionsfrukten och sist hallon-mango. Tyckte att det blev för mycket hallon och för lite mango i den. Gott var det iaf och mätt blev jag!